Afbeelding

Sterrenhemel

Foto: Jakub Novacek via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #344 - God incognito

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 344e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #344 - God incognito

Door Frank Noë

Ik heb twee dochters. De oudste gelooft in toeval. De jongste niet. Als er iets toevalligs gebeurt reageren ze totaal verschillend. De jongste zegt : 'Zie je wel alles is verbonden. Karma, God, de kosmos, noem het zoals je wilt, maar kijk dan toch: het is géén toeval.' De oudste zegt: ‘Ik zie het zoals je op een nacht naar de sterren kijkt. Er twinkelen twee sterren op hetzelfde moment. Dat is toevallig en mooi. Geniet van het toeval.'

De opdracht van deze week luidt: Schrijf een verhaal waarin toeval een centrale rol speelt. Het toeval mag zoals de jongste vindt God incognito zijn of zoals de oudste meent: een schitterende gelijktijdigheid. 

Maak er een overtuigend verhaal van. Maximum 400 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.