Afbeelding

creatief schrijven

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #321 - Herfstkabouter

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 321e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #321 - Herfstkabouter

Door Johanna Müller

Herfst. Je maakt een wandeling door het bos, alleen, met je partner, in een groepje of met de hond. Je ruikt de vochtigheid van de gevallen bladeren, je ziet paddestoelen. Plots duikt er een kabouter voor je neus. Er zijn twee belangrijke bijzonderheden: alleen jij kan hem zien, met hem praten etc. en bovendien stinkt het kleine ding verschrikkelijk. 

Met je verhaal kan je nu verschillende kanten op: je praat met de kabouter, vraagt hem uit,  je poogt je gezelschap te overtuigen dat je niet gek bent geworden, of…

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be