Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #315 - Kronkel

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 315e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #315 - Kronkel

Door Johanna Müller

Simon Carmiggelt schreef in zijn leven duizenden Kronkels, korte stukjes verhaal, waarvan gezegd wordt dat ze de voorloper zijn van de column.

Het typische aan een Kronkel is dat er een situatie of een tafereel wordt beschreven dat aangenaam is, vriendelijk van toonzetting en je een goed gevoel geeft. En laat dat nu de schrijfopdracht zijn.

Je mag een Kronkel schrijven van max. 500 - 600 woorden waarbij jij als schrijver fungeert als waarnemer; Je beschrijft wat er gebeurt, en zorgt er voor dat de lezer het met een milde glimlach kan lezen.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.