Afbeelding

Schrijfoefening - wekelijkse schrijfopdracht

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #311 - Van aardbei tot treinrails

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 311e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #311 - Van aardbei tot treinrails

Door Annemieke Heller

Het is interessant om te zien hoe verschillend wij mensen zijn en hoe verschillend teksten worden als we ze vanuit ons eigen perspectief schrijven. Zo kun je dezelfde voorwerpen gebruiken in je verhaal, maar ontzettend veel verschillende verhalen krijgen. Het is dan ook per persoon verschillend welke ideeën je bij deze opdracht krijgt. De opdracht van deze week is: schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden met daarin de volgende vijf woorden: aardbei, water, keukentrapje, treinrails, schroevendraaier. 
Kijk als het is gelukt ook zeker eens bij de andere verhalen van deze weekopdracht en verbaas je over het resultaat van onze verschillende perspectieven

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Annemieke Heller stuurde op haar twaalfde haar eerste manuscript naar een uitgever, studeerde Journalistiek en geniet al haar hele leven van schrijven. De freelance schrijfopdrachten voor verschillende media ruilde ze echter na een paar jaar in voor opdrachten in de boekenwereld, omdat daar toch echt haar passie ligt. Ze redigeert inmiddels voor een uitgeverij en begeleidt mensen via coaching bij het schrijven van hun boek. Op haar website Het Boek Project vind je meer informatie.