Afbeelding

Schrijfopdracht wat voelt je glas?

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #306 - Out of the box

Wat voelt jouw glas als jij het aan je mond zet? Overal is een verhaal in te vinden. 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 306e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #306 - Out of the box

Door Annemieke Heller

Om goed te kunnen schrijven, moeten we zo nu en dan een beetje ‘out of the box’ denken. Daarom deze week een lekkere ‘out of the box’ schrijfopdracht. Kijk om je heen en beschrijf een fragment uit het leven van een voorwerp dat je ziet. Bijvoorbeeld: hoe voelt jouw glas zich als jij het aan je mond zet of wat voor gekke bekken ziet jouw computer de hele dag door als jij geconcentreerd zit te typen? Werk het uit in een stuk van maximaal 300 woorden. Succes!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Annemieke Heller stuurde op haar twaalfde haar eerste manuscript naar een uitgever, studeerde Journalistiek en geniet al haar hele leven van schrijven. De freelance schrijfopdrachten voor verschillende media ruilde ze echter na een paar jaar in voor opdrachten in de boekenwereld, omdat daar toch echt haar passie ligt. Ze redigeert inmiddels voor een uitgeverij en begeleidt mensen via coaching bij het schrijven van hun boek. Op haar website Het Boek Project vind je meer informatie.