Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht verhaal

Foto: Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #278

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #278 - Vertel een verhaal zonder de verhaalvorm te gebruiken

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 278e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #278 - Vertel een verhaal zonder de verhaalvorm te gebruiken

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn 

Verhalen hoeven niet per se verhalen te zijn. Dat klinkt misschien gek, maar daarmee bedoel ik dat er ook verhalen zitten in andere teksten, in plaats van in geschreven verhalen. Denk bijvoorbeeld aan een brief, aan aantekeningen, of aan een advertentie. Een van de meest bekende korte verhalen is een advertentie: 'For sale: baby shoes, never worn'.

Schrijf een tekst die een verhaal vertelt, maar niet in de vorm van een verhaal geschreven is.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het eerste jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij uiteindelijk de kant van de letterkunde op wil gaan.