Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht 277

Foto: Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #277

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #277 - Kleine sleutel, grote deur

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 277e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #277 - Kleine sleutel, grote deur

Door schrijfcoach Ingeborg van Buiten

Charles Dickens schreef in een van zijn verhalen: ‘A very little key will open a very heavy door.’ Bij de meeste schrijvers gaat de fantasie dan al snel op de loop. De verhalen en citaten van Dickens hadden vaak een dubbele laag. En die zou je ook hier kunnen bedenken.

Visualiseer de kleine sleutel en de hele zware deur. Bedenk een personage die de sleutel vasthoudt. Wat gebeurt er? Opent hij de deur wel of niet? Lukt het wel of niet? Zo nee, waarom niet en wat zijn de gevolgen. Zo ja, wat bevindt zich achter de deur en wat zijn daarvan de gevolgen?

Schrijf je verhaal in maximaal 500 woorden en houdt als rode draad een kerstgedachte aan die jij belangrijk vindt. Kerst hoeft zelf niet in het verhaal te zitten. Het kan natuurlijk wel.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Ingeborg van Buiten heeft voor meerdere bedrijven als marketingmanager gewerkt en veel ervaring opgedaan als projectcoördinator en eindredacteur van zakelijke uitgaven. Schrijven, lezen en boeken zijn altijd een grote passie geweest. Twee jaar geleden gooide zij het roer om en volgde ze o.a. de redactieopleiding aan de schrijversacademie. Inmiddels werkt ze als zelfstandig marketingadviseur en redacteur via haar eigen bedrijf, YGG Marketing. Daarnaast heeft zij onlangs YGG Publishing opgericht om auteurs te begeleiden bij het verwezenlijken van hun dromen.