Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #264

wekelijkse schrijfopdrachtBehoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #264: Presentatie geven

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 264e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #264 - Presentatie geven

Door schrijfcoach Ingeborg van Buiten

Zonder twijfel hebben enkelen van jullie afgelopen zondag de Schrijven Magazine Schrijfdag 2019 bezocht. Zo’n dag is een keten van boeiende presentaties en workshops. Die worden verzorgd door mensen die op zo’n dag wakker worden met uiteenlopende emoties. De één draait er z’n hand niet voor om, de ander ligt de hele nacht wakker en rijdt met het zweet op de rug naar de locatie met de gedachte dat er een zaal vol publiek wacht.

Ik wil jullie voor deze opdracht vragen je in hen in te leven. Creëer een personage dat op het punt staat een belangrijke presentatie of speech te geven. Je bent helemaal vrij om een onderwerp en locatie te kiezen. Houd je wel aan de volgende schrijfregels;

- Beschrijf het proces voorafgaand aan de presentatie tot en met de eerste zin van de presentatie.
- Denk goed na over die eerste zin op het podium.
- Gebruik niet meer dan drie personages in je verhaal
- Laat één emotie de hoofdrol spelen, en laat daarbij je fantasie de vrije loop.
- Gebruik maximaal 350 woorden

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Ingeborg van Buiten heeft voor meerdere bedrijven als marketingmanager gewerkt en veel ervaring opgedaan als projectcoördinator en eindredacteur van zakelijke uitgaven. Schrijven, lezen en boeken zijn altijd een grote passie geweest. Twee jaar geleden gooide zij het roer om en volgde ze o.a. de redactieopleiding aan de schrijversacademie. Inmiddels werkt ze als zelfstandig marketingadviseur en redacteur via haar eigen bedrijf, YGG Marketing. Daarnaast heeft zij onlangs YGG Publishing opgericht om auteurs te begeleiden bij het verwezenlijken van hun dromen.