Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #133

Wekelijkse schrijfopdracht #133

8 Maart 2017

Wekelijkse schrijfopdracht #133 Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Julia van Bohemen, Corrie Gramser, Inanna van den Berg, Marije Catsburg, Elizabeth van den Dries en Nel Goudriaan. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 133e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #133 - Zoete koek  

Door schrijfcoach Corrie Gramser

In een tekst is het de kunst om de lezer het gevoel te geven dat het allemaal heel logisch is wat er gebeurt. Dat hij voor zoete koek aanneemt wat jij te vertellen hebt.
Je krijgt van mij drie woorden (zie onder) die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Schrijf nu een vers, gedicht, scenario of kort verhaal (max 200 woorden) waarin die drie woorden verwerkt zijn. Zorg voor een samenhang in je tekst, waardoor het voor de lezer heel aannemelijk is dat de woorden in de tekst voorkomen. Wees creatief.
WIJN - ONBEZONNEN - HARKEN

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken. 

Over de schrijfcoach 

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wekelijkse schrijfopdracht #132
- Doe mee aan schrijfwedstrijd ‘Bloedige lente’
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar