Afbeelding

unsplash

Waarom het de moeite waard is om je boek als e-book uit te geven

Het gaat goed met de e-books. Elk kwartaal neemt CB de e-bookmarkt onder de loep om te zien hoe deze markt zich ontwikkelt. Aangezien de e-books in populariteit blijven stijgen is het de moeite waard om als schrijver e-books meer aandacht te geven.

Als we denken aan een bezoekje aan de bibliotheek, dan zien we onszelf al met een enorm gewicht aan boeken de deur uitlopen. De kans is aanwezig dat dit klassieke beeld langzaam plaats gaat maken voor e-books, aangezien het lenen van e-books via de bibliotheek blijft groeien.

Best verkochte genres

Als je een spannend boek aan het schrijven bent(literaire thriller, horror, sciencefiction, true crime), dan is het zeker de moeite waard om na te denken over het maken van een e-book. Deze genres maken namelijk een derde uit van alle verkochte e-books. Deze genres zijn ook over het algemeen 5,1 procent goedkoper dan de andere genres e-books.

E-books bij de bibliotheek

Maar de schrijvers van oorlogsboeken, detectives en avontuurboeken kunnen ook een gat in de e-bookmarkt vinden. Deze genres worden namelijk het vaakst uitgeleend in de bibliotheek. Daarnaast kiezen de leden van abonnementsdiensten juist het liefst voor (literaire) thrillers en sciencefiction.

E-book zelf uitgeven

Al met al lijkt de groeiende e-bookmarkt niet snel te stoppen. Maar toch lijkt het alsof veel schrijvers de kracht niet in het e-book zien. Het heeft voor jou misschien niet dezelfde allure als je fysieke boek in de boekwinkel zien liggen, maar als je doel is om gelezen te worden, dan is dit een goede start. Je kunt namelijk op meerdere websites jouw boek zelf als e-book uitgeven (denk hierbij aan sites als Pumbo). Gezien de groeiende e-bookmarkt is dit zeker een optie om in de gaten te houden.

Piraterij

Waar je als schrijver wel nog op moet letten als je een e-book uitgeeft, is piraterij op het internet. Sommigen zien illegaal e-books downloaden helaas niet als strafbaar, terwijl dit natuurlijk wel het geval is. Piraterij is helaas nog een risico dat verbonden is met e-books, dat hopelijk snel verleden tijd wordt.

Bron: eReaders