Afbeelding

eBookPlus biedt gratis e-boeken met advertenties.

Platform eBookPlus biedt gratis e-boeken met advertenties

eBookPlus biedt gratis e-boeken met advertenties.De verhitte discussies omtrent het aanbod en de piraterij van e-boeken laaien vaak op. Het nieuwe platform eBookPlus beweert de oplossing te bieden.

eBookPlus is een Amerikaans platform dat ontstaan is vanuit de gedachte dat gratis e-boeken vele malen meer gedownload en gelezen worden dan betaalde e-boeken. Daarnaast schuwen veel lezers de DRM-beveiliging, waardoor de geneigdheid om te betalen voor de digitale boeken sterk afneemt.

Om piraterij te voorkomen, komt eBookPlus met een interessante oplossing. Lezers, auteurs, uitgevers en adverteerders kunnen zich aanmelden op het plaform en bedrijven kunnen advertenties in de aangeboden e-boeken plaatsen. Deze advertenties worden aan het begin van een hoodfstuk of onderdeel geplaatst, en worden na een x aantal weergaven weer verwijderd. Lezers kunnen de e-boeken gratis lezen in een HTML5-omgeving of met apps voor Android en iOS.

Bekijk voor meer informatie de website van eBookPlus of bekijk deze video. Lijkt dit initiatief je wat, of lees je liever geen advertenties in je boeken?

Bron

www.prnewswire.com/news-releases/new-platform-ebookpluscom-uses-advertising-to-make-free-legal-ebooks-a-reality-for-first-time-191001081.html