Vier bekende uitgeverijen worden zelfstandig

Vier bekende uitgeverijen worden zelfstandigQuerido, de Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar en Atheneum – Polak & van Gennep worden via ‘een vriendelijke management buy-out’ verzelfstandigd van het in de rode cijfers geraakte WPG Uitgevers. Dat bedrijf gaat nu verder met onder andere De Bezige Bij en A.W. Bruna.

Het nieuws werd vanmorgen bekend gemaakt aan auteurs, vertalers en illustrators van de verzelfstandigde uitgevers. 'We worden een autonome ongebonden uitgeverij van literaire fictie en non-fictie, van klassieken, kinderboeken en spannende boeken,’ schrijft Paulien Loerts, de directeur van de uitgeverijen.

Loerts wordt grootaandeelhouder van de nieuwe uitgever. Daarnaast zijn er nog onbekende particuliere investeerders. Betrokkenen zeggen dat de buy-out het meest recht doet aan de faam en traditie van de vier uitgeefhuizen.

De afgelopen maanden werkte Loerts in het geheim mee aan de buy-out en volgens de directeur kunnen alle uitgevers, redacteuren en promotiemedewerkers mee naar het nieuwe bedrijf dat per 1 januari naar een nieuw pand in of nabij Amsterdam verhuist.

WPG wil voor het eind van het jaar verhuizen naar een pand in de Amsterdamse Wibautstraat.

Bron

www.wpg.nl/nieuws/nieuwsbericht/WPG-hergroepeert-boekactiviteiten.-Management-buy-out-voor-vier-uitgeverijen.htm

Uitgeven