Afbeelding

activiteit, schrijfactiviteit, cursus, schrijfcursus, schrijven, schrijver, boek, boeken, poëzie, yoga

pixabay

Verbeter jezelf met deze drie schrijfactiviteiten tijdens de herfst

Van cursussen en workshops tot yogalessen en schrijfvakanties, ook deze herfst is er weer genoeg te beleven in literair Nederland. Deze week hebben we drie verschillende activiteiten geselecteerd die jou gegarandeerd aan de slag zetten.

Yoga voor schrijvers

Schrijven is hard werken. Niet alleen is de inspiratie soms ver te zoeken, ook is het niet altijd even makkelijk om creatief en origineel te zijn. Gun je hersenen daarom ook eens wat rust met yoga! Tijdens deze achtdelige videocursus leer je hoe je het beste je hele lichaam kan inzetten om beter te schrijven. De cursus is samengesteld door Geertje Couwenbergh en Jasmijn Koelink. Kijk hier voor meer informatie.

Verhalend geschiedenis schrijven

Het boeiend schrijven van geschiedenis en droge feiten is niet altijd even makkelijk. Als je graag zelf een historisch verhaal wilt schrijven, maar geen idee hebt hoe je moet beginnen, kijk dan eens naar de cursus verhalend geschiedenis schrijven van Janneke Donkerlo. De cursus vindt plaats in het centrum van Utrecht en bestaat uit drie zaterdagmiddagen in oktober. Tijdens de cursus leer je onderzoeken, interviewen en analyseren van historische foto’s. Voor meer informatie, kijk hier.

Dichten durven doen!

Ben je als schrijver niet zo van de verhalen maar meer van de poëzie? Kijk dan eens bij de cursus van Script en co, Dichten durven doen! Tijdens deze activiteit ben je vijf avonden bezig met het schrijven van verschillende vormen van poëzie. De cursus begint op donderdag 29 oktober en de lessen duren van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie kan je hier vinden.

Voor alle activiteiten, klik hier. Hou je meer van wedstrijden? Kijk dan eens naar onze showcase van wedstrijden om september mee door te komen.