Afbeelding

schrijfwedstrijden, september, wedstrijd, schrijven

pixabay

Drie schrijfwedstrijden om september mee door te komen

Nu de temperaturen weer omlaag gaan en we meer binnen gaan zitten, is het natuurlijk een perfect moment om mee te doen aan een schrijfwedstrijd! Pak je pen en agenda, want ook nu zijn er weer genoeg wedstrijden waar jij aan kan deelnemen. Ook als je nog niet veel schrijfervaring hebt, is een wedstrijd het perfecte moment om jezelf te trainen. We hebben alvast drie wedstrijden geselecteerd waar jij mogelijk interesse in zou kunnen hebben.

Beste Broers

Natuurlijk is er ook onze eigen wedstrijd! Schrijven Online organiseert samen met Jowi Schmitz de “Beste Broers” schrijfwedstrijd. Voor deze website mag je een verhaal schrijven van maximaal 500 woorden met als begin: “Als ze geen broers/zussen waren geweest, was het allemaal heel anders gelopen”. Je mag hier kiezen tussen broers of zussen. De deadline is maandag 21 september en de top drie krijgt naast een exemplaar van Beste Broers van Jowi Schmitz ook een publicatie in Alice. Klik hier als je meer wilt weten.

Nevelkinderen

Voor de fantasy en SciFi auteurs onder ons is er de wedstrijd van Godijn Publishing genaamd “Nevelkinderen”. Voor deze wedstrijd mag je een verhaal schrijven tussen de 2500 en 3000 woorden. Na de deadline op maandag 2 november worden er maximaal 50 verhalen geselecteerd voor de longlist. De schrijvers van deze verhalen zijn vervolgens in maart 2021 welkom op de GP Fantasy/SciFi dag waar ook de shortlist bekend wordt gemaakt. De uiteindelijke winnaar krijgt een boekenpakket en de GP Fantasy/SciFi Award. Meer weten? Kijk dan hier.

Elly Blom Poëziewedstrijd 2021

Ben je niet zo van de verhalen, maar vind je poëzie wel heel leuk? Kijk dan eens naar de Elly Blom Poeziëwedstrijd van 2021, georganiseerd door het Cultuurcafé D’n Dwingel. Voor deze wedstrijd mag je een Nederlands gedicht schrijven van maximaal 150 woorden. Het onderwerp van je gedicht mag je zelf bepalen. De uiteindelijke winnaar krijgt 300 euro. De deadline is zondag 31 januari 2021 en deelname kost 15 euro. Voor meer informatie, kijk hier en hier.