Afbeelding

Eeuwige echo van Truus van Keulen

Foto: uit archief van Truus van Keulen

Truus van Keulen over haar debuutroman: ‘Elk mens is een schakel in de tijd’

Eeuwige Echo is een familieroman waarin de lezer wordt meegenomen in de tijd. Thema’s zijn onder andere de zoektocht naar de zin van het bestaan en terugkerende patronen in familielijnen.


Helen. Elke keer als hij aan haar denkt, gaat er een schok door hem heen. Hoe heeft ze hem toch zo hulpeloos achter kunnen laten? In de zak van zijn zwarte pandjesjas voelt hij haar brief branden. De brief die hem zo pijnlijk aan zijn aandeel in haar dood herinnert. 

Het verhaal van drie generaties

De hoofdpersoon, Thera, gaat op zoek naar haar afkomst en wordt daarin geholpen door haar moeder, Liesbeth, die haar een wonderlijk bezoek brengt. In flashbacks kijken ze samen terug naar hun geschiedenis terwijl Liesbeth ondertussen vanuit een ver verleden zich verwondert over de moderne tijd waarin haar dochter leeft. Thera ontdekt lang verzwegen geheimen van haar ouders en ook zijzelf torst al jaren een geheim met zich mee. Hoofdstuk voor hoofdstuk ontvouwt zich het verhaal van drie generaties, hun ontwikkeling en de invloed daarvan op elkaar.

Truus vertelt: ‘De kern van dit verhaal sluimert al jaren en in de loop van de tijd schreef ik brokstukken ervan, nog zonder samenhang. Bij Shodo in Alkmaar en aan de Schrijversacademie in Utrecht kreeg ik de vaardigheden om mijn gedachtenspinsels om te vormen tot een boek. Het succes en de voldoening van Eeuwige Echo smaakt naar meer.’

Over Truus van Keulen

Afbeelding

Eeuwige echo van Truus van Keulen

Truus van Keulen was na haar studie in de Sociale wetenschappen jarenlang werkzaam in de hulpverlening en in het bedrijfsleven. Ze geeft cursussen en workshops op het gebied van Creatief Schrijven en begeleidt mensen bij het schrijven van hun levensverhaal. Met het publiceren van Eeuwige Echo door uitgeverij Elikser in Leeuwarden heeft ze de eerste stap gezet op het pad van romans.

Uitgeven