Afbeelding

Pamela Langenberg/Human

Stine boekt sterren: Tim Hofman over leven en dood

Onderweg naar wiskundebijles schept een auto Tim Hofman. Zijn hoofd en arm vangen de klap op. Hij was veertien jaar. Wat gebeurde er na het auto-ongeluk met de inmiddels tot een presentator, columnist en dichter uitgegroeide volwassen Tim? Hoe ging hij met angst om? Filosoof en boekenliefhebber Stine Jensen vraagt het zich af. Ze geeft Tim voor haar nieuwe programma Stine boekt sterrenhet boek Carpe Diem. Levert het lezen van dit boek een interessant inzicht op? De aflevering is te zien op zaterdag 8 september op NPO 2. 


Na bijna-doodervaring

Voor Stine boekt sterren geeft Stine telkens een boek aan een bekende Nederlander. Een boek dat haar zelf wat doet. Maar waarvan ze ook denkt dat zowel haar gast als de kijker er iets aan zal hebben in het leven. Aan Tim geeft ze het boek Carpe Diem. Filosoof Romanaan Krznaric beschrijft hierin hoe mensen met een bijna-doodervaring omgaan. Toepasselijk voor Stine en Tim, die allebei moesten herstellen van een auto-ongeluk. In de strandtent in Wijk aan Zee, waar de aflevering wordt opgenomen, raken ze dan ook in gesprek over leven en dood.

Dankbaarheid

Stine Jensen sloeg eerder de dichtbundel Gedichten van de broer van Roosvan Tim Hofman open. Ze verbaasde zich. Ze las dat Tim de automobilist bedankt die hem halverwege zijn tienerjaren van de straat schepte waardoor hij ernstig gewond in het ziekenhuis belandde. Onlangs herstelde Stine zelf van een auto-ongeluk. Sindsdien denkt en leest ze over de zin van het leven. Ze is dan ook nieuwsgierig naar Tims blik op het bestaan na het lezen van Carpe Diem. En hoe kon Tim na het ongeluk dankbaarheid voelen voor de automobilist die hem aanreed? 

Tim Hofman is presentator bij BNN en debuteerde begin 2017 met zijn eerste dichtbundel, die in de bestsellerlijst de tweede plek innam. Op zaterdag 8 september zendt NPO 2 de aflevering van Stine boekt sterren met Tim Hofman uit. Op de webpagina van Human kun je meer informatie vinden. 

Uitgeven