Start » Nieuws » Start to Write Now: opdracht #6

Start to Write Now: opdracht #6

15 Februari 2017

Voor alle jongeren die dit jaar mee willen gaan doen aan schrijfwedstrijd Write Now!, organiseert Schrijven Online een warmlooptraject die helpt bij de voorbereiding. 12 weken lang geeft een schrijfcoach je een uitdagende opdracht. Deze week: opdracht #6 van schrijfcoach Corrie Gramser.

De opdracht

In een tekst is het de kunst om de lezer het gevoel te geven dat het allemaal heel logisch is wat er gebeurd. Dat hij voor zoete koek aanneemt wat jij te vertellen hebt.
Je krijgt van mij drie woorden (zie onder) die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Schrijf nu een vers, gedicht, scenario of kort verhaal (max 200 woorden) waarin die drie woorden verwerkt zijn. Zorg voor een samenhang in je tekst, waardoor het voor de lezer heel aannemelijk is dat de woorden in de tekst voorkomen. Wees creatief.
BROOD - ONAANTREKKELIJK - VISSEN

Hoe werkt het?

De opdrachten vind je op het speciale Start to Write Now-themaforum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en plaats een topic met daarin jouw verhaal (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback van de schrijfcoach en andere deelnemers.
  • Je mag zelf natuurlijk ook feedback geven op andere deelnemers. Dit wordt erg gewaardeerd!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach 

Corrie Gramser: Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfclub voor kinderen en een Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de Stiltecoupé komen schrijven. Eind 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. De verwachting is dat in 2017 haar 2e roman uit zal komen. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Start to Write Now: opdracht #5
- Wekelijkse schrijfopdracht #129
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!