Afbeelding

Schrijver DBC Pierre geeft masterclass tijdens Crossing Border

Op zaterdagmiddag 5 november vindt in Den Haag tijdens Crossing Border een masterclass plaats met DBC Pierre. Dit ter gelegenheid van zijn schrijfboek Release the Bats. Writing Your Way Out Of It, dat vertaald is in het Nederlands en deze maand verschijnt. 

DBC Pierre

DBC Pierre is het pseudoniem van de Australische schrijver Peter Warren Finlay. Voor zijn debuutroman Vernon God Little won hij in 2003 de Britser Booker Prize, waar een bedrag van zo’n 71.000 euro aan verbonden zat. Vernon God Little gaat over Vernon, wiens goede vriend wordt beschuldigd van een bloedbad op een middelbare school. Vernon heeft een alibi, maar komt toch in de gevangenis terecht. Sinds zijn debuut bracht hij nog drie boeken uit: Ludmila’s gebroken Engels (2006), Licht uit in Wonderland (2010) en Ontbijt met de Borgias (2015).

Hoe kreeg DBC Pierre, die een ontzettend onstuimig verleden heeft, het voor elkaar om succes te boeken als schrijver zonder ook maar één schrijfcursus gevolgd te hebben? Dat vertelt hij in Laat ze maar denken dat je als schrijver geboren bent. In dit praktische, semi-serieuze boek moedigt hij schrijvers, aan de hand van anekdotes, aan om alle bestaande ideeën overboord te gooien en een eigen weg te zoeken.

Crossing Border

Crossing Border is een jaarlijks vijfdaags festival voor literatuur en muziek, dat plaatsvindt in Den Haag. Dit jaar is het festival van woensdag 2 tot en met zondag 6 november. De Masterclass van DBC Pierre is op zaterdagmiddag 5 november in The Blue Room, Den Haag. Kaartjes kosten 40 euro en bij de prijs zit een exemplaar van het boek inbegrepen. Ook krijg je met dit ticket toegang tot het zaterdagavondprogramma van Crossing Border. Andere auteurs die aanwezig zijn tijdens het festival zijn o.a. Sander Donkers (biograaf van muzikant Barry Hay), Arnon Grunberg, Lize Spit en Paul Kingsnorth.
Meer informatie en tickets via de site van Crossing Border.