Schrijfwedstrijd ‘De vijfde dag’ – nog 3 dagen

Schrijfwedstrijd ‘De vijfde dag’ – nog 3 dagen Droom je ook al zo lang van de publicatie van je eigen verhaal? Grijp dan nu je kans en doe mee aan schrijfwedstrijd ‘De vijfde dag’. Je hebt nog drie dagen!

De wedstrijd

Het centrale thema van de wedstrijd, die georganiseerd wordt door Schrijven Magazine en Schrijven Online, is de strijd tussen mens en natuur. Een thema waar al veel over geschreven is: Into the Wild van Jon Krakauer of The Old Man and the Sea van Ernest Hemingway zijn boeken die je hier ongetwijfeld een idee van geven.

Schrijven Online daagt jou uit een verhaal over dit thema te schrijven. Daarbij word je volledig vrij gelaten in de insteek van je verhaal. Het mag dus grappig zijn, melodramatisch, essayistisch of spannend. Het enige wat we van je vragen is dat je verhaal niet langer is dan 500 woorden en dat er een element in voorkomt: je verhaal moet een zwarte kraai bevatten.

Wat kun je winnen

Uit de inzendingen worden drie winnaars gekozen die op 14 april op de homepage van Schrijven Online bekend worden gemaakt. Wanneer je tot een van de gelukkige winnaars behoort, wordt jouw verhaal gepubliceerd in het literaire katern ‘Alice’ van Schrijven Magazine, dat in juni zal verschijnen. Ook ontvang je een individuele schrijfcoaching van anderhalf uur, door een van de juryleden. Als klap op de vuurpijl win je ook nog een boekenpakket van Nieuw Amsterdam Uitgevers.

De jury

Een van de juryleden is Frank Noë, hoofdredacteur van Schrijven Magazine en auteur van de roman De vijfde dag, waar deze schrijfwedstrijd op is gebaseerd. Daarnaast worden de inzendingen beoordeeld door San Bos (auteur van Je moet wat) en Marlen Beek-Visser (auteur van Stem! en organisator van schrijfworkshops).

Deadline

Je verhaal moet uiterlijk 31 maart aanstaande, vóór 12:00 uur bij ons binnen zijn. Inzenden kan via dit formulier.