Start » Nieuws » Schrijftips van Anne-Gine Goemans

Schrijftips van Anne-Gine Goemans

3 November 2019

Schrijftips van Anne-Gine Goemans? Lees Schrijven MagazineAnne-Gine Goemans is schrijver en journalist. Ze debuteerde in 2007 met de roman Ziekzoekers, die werd bekroond met de prestigieuze Anton Wachterprijs voor het beste debuut. Met haar vorige roman Honolulu King (2015) brak ze door naar een groot publiek. Wat zijn haar beste schrijftips?


Tip 1: Schrijf alleen vanuit urgentie

"Het allerbelangrijkste," zegt Anne-Gine Goemans, "is dat je schrijft over iets waar je een grote mate van urgentie bij voelt. Als het niet uit je komt barsten, dichtte Charles Bukowski, doe het dan niet. Je moet een verhaal te vertellen hebben, en dat moet groter zijn dan jijzelf. Als je vanuit betrokkenheid en noodzaak schrijft, dan breng je die energie in het verhaal, en dat voelt een ander ook. Dat raakt de lezer. Bovendien is het schrijven van een boek vaak een proces van jaren, dus dan heb je die urgentie ook gewoon nodig om door te kunnen en de obstakels te overwinnen die je tegenkomt. Dan belandt je manuscript niet in de hoek. Want soms zijn er best momenten waarop ik denk: waarom ga ik niet gewoon iets doen waar ik geld mee verdien? Maar als ik daarna voel: dit verhaal moet verteld worden, kan ik toch weer door.’

Foto: Gerard WesselAlle tips lezen lezen?

Dit is een fragment uit een artikel dat zal verschijnen in het winternummer van Schrijven Magazine. Abonnees van Schrijven Magazine krijgen dit nummer omstreeks 6 december in hun brievenbus.

Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 u., dan krijg je ons winternummer thuisgestuurd!

WORD ABONNEE            GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU
Bron: https://schrijvenonline.org/magazine/2019-6

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Anne-Gine Goemans wint Anton Wachterprijs
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!