Afbeelding

Marelle Boersma en cover van In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven

Foto: Archief Marelle Boersma

Schrijfopdracht: Win het boek 'In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven'

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 374e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #374 - Spanning

Door Marelle Boersma

Spanning is in elk verhaal nodig, al is het alleen al om de nieuwsgierigheid van de lezer te prikkelen. Dus in feite maakt het niet uit of je een kinderboek schrijft, een roman of een thriller. Een thriller moet het, naast die nieuwsgierigheid, onder andere hebben van plotwendingen, intriges en cliffhangers. En als thrillerschrijver maak je het je protagonist zo moeilijk mogelijk om bij de oplossing van een probleem te komen.

Een van de spanningsingrediënten in verhalen die je kunt gebruiken is angst. Als een personage ergens bang voor is, dan werkt een confrontatie met die angst sowieso spanningverhogend. Daarom gaan veel verhalen over de grootste angst van mensen, bijvoorbeeld: 

  • Bedrogen worden
  • Je kind verliezen
  • Verlaten worden
  • Donker 

Maar waar is jouw protagonist bang voor?

De opdracht voor deze week is: schrijf een scène van maximaal 300 woorden waarin een personage wordt geconfronteerd met zijn grootste angst. Laat vooral voelen wat deze angst met hem doet. 

Win 'In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven'

Wil je het schrijfboek In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven winnen? Maak de schrijfopdracht, publiceer het op het forum (zie volgende alinea). Stuur de link naar je verhaal naar dit mailadres met de subject 'Winnen'. 9 november nemen we contact op met de winnaar. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Marelle Boersma is thrillerauteur, schrijfdocent en oprichter van de Online Schrijfschool. Er staan inmiddels zeventien boeken op haar naam, waaronder het schrijfboek: In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven.