Schrijfopdracht: welkom

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 414e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #414 - Welkom

Door Nadine van de Sande

Welkom. Het staat op vele deurmatten of in letters op vensterbanken. Het klinkt erg vriendelijk, maar sta je er ook wel eens bij stil wat ‘welkom’ echt kan betekenen? 

Deze week schrijf je over een personage dat uitgesproken welkom is en dus met open armen ontvangen wordt. Of juist over een personage dat allesbehalve welkom is en dus buitengesloten, genegeerd of ronduit weggejaagd wordt. 
De uitdaging van de opdracht is om dat gevoel van (niet) welkom zijn van je verhaal te laten afspatten en het woord ‘welkom’ veel meer betekenis te geven dan wanneer het op een deurmat staat gedrukt. 

Het maximale woordenaantal is 500. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool.