Afbeelding

Meeuw

Foto: Pixabay

Schrijfopdracht: schrijf een scène over meeuwen

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 362e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #362 - Meeuwen

Door Johanna Müller

Zelf houd ik van meeuwen, maar ze irriteren veel mensen: op het  strand komen ze zonder schroom rondscharrelen, alles waarvan ze denken dat het eetbaar is pikken, etc…

Beschrijf een hilarische situatie waarin je de strandgangers die iets verder dan jij zitten (een koppel, een familie, een groep vrienden, …) observeert en dan vertelt hoe ze probeerden de meeuwen weg te jagen. Schrijf het verhaal zo op dat de lezer bij wijze van spreken op je schouder mede-getuige was van wat er gebeurde.

Dat mag in 500 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…

Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.