Schrijfopdracht: Pen en papier

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 381e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #381 - Pen en papier 

Door Johanna Müller

Bijna Kerstmis, bijna Nieuwjaar. Tijd om een  ouderwetse nieuwjaarsbrief te schrijven. De opdracht voor deze week luidt: je bent een potlood of een pen en je richt je tot het papier. Wat wens je jezelf als potlood of pen toe, wat wens je het papier toe, en hoe kunnen ze elkaar helpen. Omdat het de laatste opdracht voor het oude jaar is, laten we er een extraatje insluipen. Wat vragen pen of potlood aan de schrijfcoach: geef je tips wat ik volgende jaar beter kan of moet doen met een knipoog mee door het in je verhaal te verweven.

Je mag veel of weinig schrijven, geen woorden-limiet.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be