Afbeelding

Grafstenen op een begraafplaats

Mike via Pexels

Schrijfopdracht: Het leven na de dood

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 382e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #382 - Leven na de dood

Door Nadine van de Sande

In deze schrijfopdracht komt je personage erachter dat zijn of haar idee van een leven na de dood niet helemaal de juiste is. Daar mag je alle kanten mee op. Iemand wordt door een andere God begroet dan degene in wie hij gelooft of er blijken helemaal geen hemelpoorten te zijn. In ieder geval moet het leven na de dood anders zijn dan je personage altijd dacht. 
Het maximale woordenaantal is 400.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool.