Afbeelding

Top secret

Pixabay

Schrijfopdracht: Het geheim onthuld

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 368e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #368 - Het geheim onthuld

Door Nadine van de Sande 

Een geheim bij je dragen is nooit fijn. Als het uitkomt, kan het een enorme opluchting zijn, of het begin van iets vreselijks. 
In de opdracht van deze week komt er een geheim van je personage uit. Je mag kiezen. Komt het geheim tegen wil en dank uit doordat iemand uit de school is geklapt? Dan wordt de sfeer er niet beter op. Of besluit je personage dat het tijd is om iemand in vertrouwen te nemen? Dan is het ongemakkelijk om dit lastige onderwerp ter sprake te brengen. 
De gedachte achter de oefening is dat je kan oefenen met het schrijven van een ongemakkelijk gesprek. Maximaal 450 woorden. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool.