Schrijfopdracht: het effect van gebeurtenissen

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 375e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #375 - Effect

Door Rachel Kabelaar

Soms kunnen er dingen gebeuren die je hele leven op z’n kop kunnen zetten. Soms zijn ze onverwachts, soms werk je er bewust naartoe. Maar het effect dat ze hebben, dat had je nooit kunnen voorspellen… Schrijf een stukje van maximaal 400 woorden over een transformatie - dat kan positief ofwel negatief zijn - met een bijzonder effect. Wat heeft de transformatie gedaan, wat is er duidelijk veranderd?

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Na een carrière als tekstschrijver en vertaler is Rachel Kabelaar De Successchrijver begonnen. Ze combineert haar passie voor persoonlijke ontwikkeling en haar obsessie met een positieve mindset met haar talent voor schrijven en creativiteit. Zo hoopt ze creatieve duizendpoten te helpen hun kwaliteiten te ontdekken.