Afbeelding

Sterretje

Nur Andi Ravsanjani Gusma via Pexels

Schrijfopdracht: Goede voornemens

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lucy Deutekom, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 383e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #383 - Voornemens

Door Lotte Petersen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat veel van ons aan de slag gaan met goede voornemens. De opdracht van deze week luidt: schrijf een komische scène van maximaal 300 woorden waarin het hoofdpersonage worstelt met diens goede voornemen. 
Wil je de opdracht nog iets uitdagender maken? Benoem het goede voornemen dan niet letterlijk, maar laat het uit de context blijken.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Lotte Petersen (1993) is boekhandelaar en schrijver. Haar debuutroman, geïnspireerd op haar avonturen als nanny in Rome, verschijnt herfst 2021 bij HarperCollins. Lotte studeerde literatuurwetenschap en werkte enkele jaren als journalist en copywriter. Ervaringen die haar goed van pas komen bij het werken aan haar manuscripten. Haar schrijfstijl zou ze typeren als toegankelijk en humoristisch. 
In haar vrije tijd kijkt Lotte graag films of treint ze door Nederland. Ze woont samen met haar man en hun huisdieren in Eindhoven. Haar hondje Jonie houdt haar trouw gezelschap bij het schrijven. Lotte is aangesloten bij literair agentschap Sebes & Bisseling en werkt momenteel aan roman nummer twee.