Schrijfopdracht: de verloren koffer

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 408e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #408 - De koffer

Door Johanna Müller

Je bent geland op de ene of andere luchthaven (kies gerust je bestemming), loopt verder naar de band en je haalt gezwind je valies van de band, regelt vervoer. Nadat je goed n wel gearriveerd bent realiseer je je dat je de verkeerde koffer heeft meegenomen. Daar mag je nu een verhaal rond brouwen. Het avontuur om de juiste eigenaar terug te vinden, het ontdekken van een bijzonder item in de bagage van die ander, het moment waarop de juist valiezen worden uitgewisseld.

Maak er een fijn vakantieverhaal van.

Maximum 1.200 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be