Afbeelding

Beeld Julia Cameron door Julia Stivers

Schrijfcoach Julia Cameron in Schrijven Magazine

Schrijfcoach Julia Cameron in Schrijven MagazineIn het augustusnummer van Schrijven Magazine introduceren we de 3 beste schrijfcoaches ter wereld. Op Schrijven Online lees je alvast een aantal voorproeven. Als laatste: Julia Cameron.

Schrijfcoach Julia Cameron verbindt spiritualiteit en creativiteit

Hordes schrijvers zweren bij The Artist’s Way, waarin Julia Cameron spiritualiteit en creativiteit verbindt. Ook in enkele opvolgers geeft de bestsellerauteur schrijfadviezen die gretig aftrek vinden. Een uitgebreide kennismaking met de inspiratietips en oefeningen van deze top-schrijfcoach.

Iedereen heeft het recht om te schrijven

Julia Cameron kreeg tijdens een wandeling door Greenwich Village de innerlijke opdracht om andere kunstenaars te helpen deblokkeren. Zij wist hoe dit moest omdat ze dit zelf had ontdekt en ervaren. In de jaren die daarop volgden bleek haar methode toepasbaar op iedereen die een meer creatievere invulling voor zijn leven zocht. The Artist’s Way is volgens haar een ‘spiritueel pad dat de aanzet geeft tot en beoefend wordt door middel van creativiteit’. Ze gaat er vanuit dat we allemaal kunstenaars zijn en dat iedereen het recht heeft om te schrijven.

Schrijven in een groep

Julia Cameron hoopte dat haar zelfhulpboek over de hele wereld zou gaan en er zich spontaan groepjes zouden vormen om dit boek door te nemen. Het proces werkt ook het beste in een groep. Cruciaal is dat het een veilige groep is en ze noemt het een sacred circle, waarin voor iedereen ruimte is. ‘Stel je daarbij een tuin voor. Iedere plant heeft zijn eigen naam en plaats. Geen enkele bloem maakt een andere overbodig – alle hebben ze hun unieke en onvervangbare schoonheid.’ Door de opdrachten te doen, te schrijven, spelen, delen en luisteren naar elkaar – zonder dat er op elkaar wordt ingegaan – ontstaat die sacred circle.

Meer lezen over Julia Cameron? In het komende nummer van Schrijven Magazine  lees je niet alleen het vervolg van dit portret, maar vind je ook inspiratietips en schrijfoefeningen.

Nog geen abonnee? Neem vandaag tot 16.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Introductieaanbieding

Of werf een abonnee en krijg zelf cadeaus.

Werf een abonnee

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek