Start » Nieuws » Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?

Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?

22 November 2018

Wil jij de nieuwe Game of thrones of In de ban van de ring schrijven? In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt expert Martijn Lindeboom je alles over het schrijven van fantasy.

Door Martijn Lindeboom

fantasy schrijvenJe hebt een idee voor een fantasyverhaal, je hebt een fantastische wereld in gedachten en meerdere personages staan te trappelen om je plot uit te rollen. Uitstekend beginpunt. Van hieruit kun je verschillende kanten op. Je kunt schrijvenderwijs ontdekken waar je boek of verhaal heengaat, de organische methode. Of je kunt een stapje terugdoen en alles eerst gaan plotten en uitdenken: de gestructureerde aanpak. Nog steeds prima bezig. 

Een idee is niet genoeg

Een goed idee is essentieel voor fantasy, maar wees je ervan bewust dat een idee niet genoeg is, en dat enthousiasme belangrijk, maar niet voldoende is om een goed fantasyverhaal te schrijven. Vaak wordt door beginnende fantasyschrijvers het idee boven alle andere benodigdheden van een verhaal gesteld. Immers: dát maakt fantasy anders dan andere genres. Natuurlijk moet het idee goed zijn en de wereld interessant, maar elk verhaal moet basiskwaliteiten hebben, zoals taalvaardigheid, stijl, spelling en interpunctie, overtuigingskracht, interessante, ronde personages… net zoals dat geldt voor alle genres.

Dat gezegd hebbend: hoe kom je aan een goed idee? Daarbij kan de ‘wat als?’-vraag die centraal staat in fantasy en aanverwante genres je uitstekend helpen...Het hele artikele lezen? Je vindt het in het decembernummer van Schrijven Magazine.
Nog geen abonnee? Meld je vóór maandag 3 december 16:00 aan, dan ligt dit nummer omstreeks 14 december in je brievenbus.

MELD JE AAN« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 5 inspirerende schrijflessen van J.R.R. Tolkien
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Schrijven als Tolkien en J.K. Rowling? Volg de schrijfcursus Fantasyverhalen schrijven
- Fantasy schrijven: een mix tussen het bekende en onbekende
- Schrijftips van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin


  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!