Afbeelding

Na de Val - Resi Lankester

Bijgh & van Ditmar

Resi Lankester schreef een boek over de zelfmoord van haar vader

Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader zichzelf van het leven berooft. Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks te maken over kinderen van zelfmoordouders. Deze nabestaanden vertellen openhartig over de heftige nasleep van de zelfgekozen dood van hun vader of moeder. Aangemoedigd door die openheid besluit ze haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren.

Door Natasja Bijl

Resi: ‘Nadat ik voor Psychologie Magazine die interviewreeks heb gemaakt, ben ik gaan overwegen of ik mijn verhaal wilde schrijven en of ik het dan voor mezelf wilde houden of daadwerkelijk wilde gaan uitgeven, het wereldkundig wilde maken. Toen ik had besloten dat het dat laatste werd, ben ik op zoek  gegaan naar antwoorden over mijn vader, over mezelf, en ook over onze liefdevolle maar complexe relatie.Ik schrijf al mijn hele leven en heb dagboeken vol geschreven, maar er was meer dan die fragmenten. In verhuisdozen vond ik kaartjes en brieven van mijn vader en audio-opnames van gesprekken...'


Het hele artikel lezen?

Dit is een fragment uit een artikel dat zal verschijnen in het winternummer van Schrijven Magazine. Abonnees van Schrijven Magazine krijgen dit nummer omstreeks 13 december in hun brievenbus.

Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 2 december 12:00 u., dan krijg je ons winternummer thuisgestuurd!

WORD ABONNEE            GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

Na de val van Resi Lankester verschijnt in januari 2020 bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Bron

https://schrijvenonline.org/magazine/2019-6