Afbeelding

Beeld Shutterstock

Overzicht literair nieuws – week 7

Overzicht literair nieuws op Schrijven Online Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Inschrijving Dichters in de Prinsentuin open

Op 22, 23 en 24 juli vindt Dichters in de Prinsentuin plaats. Hier kan, naast professionele dichters, ook aanstormend dichttalent van zich laten horen.

Als je kans wil maken je eigen gedichten voor te dragen tijdens Dichters in de Prinstentuin, moet je jezelf aanmelden. Dit is mogelijk tot 4 maart en in diezelfde maand zal de jury bekend maken wie zijn of haar gedichten mag voordragen in de loofgangen.

Bron: TZUM

Uitgeverij De Geus onderdeel Singel Uitgeverijen

Uitgeverij De Geus is verkocht aan Singel Uitgeverijen, het uitgeefhuis van Paulien Loerts. Dit meldt De Geus in een persbericht.

De Geus hoopt hiermee hun positie als zelfstandige uitgeverij deels te behouden en verzekeren voor de toekomst. De Singelgroep wil met deze aankoop wat sterker op de internationale markt komen te staan. Oprichter Eric Visser en directielid Annemie Jans trekken zich terug uit de uitgeverij, maar blijven een adviserende rol spelen.

De Geus zal van Breda naar Amsterdam verhuizen en daar een pand aan het Rokin betrekken. De Singelgroep, die bestaat uit Querido, Nijgh & Van Ditmar, De Arbeiderspers, Athenaeum en Uigeverij Q, bevindt zich op het Spui.

Bron: NRC

Marente de Moor wint J.M.A. Biesheuvelprijs

De J.M.A. Biesheuvelprijs besteedt aandacht aan korte verhalen en is vernoemd naar Maarten Biesheuvel, een van de grootmeesters van het genre. De prijs bedroeg dit jaar een bedrag van ruim € 4.875,- en is via crowdfunding bijeen gebracht.

De Moor won de prijs met haar verhalenbundel Gezellige Verhalen, een selectie korte verhalen die eigenlijk helemaal niet gezellig zijn. Volgens de jury heeft De Moor totale controle over haar verhaal, maar durft ze dit ook effectief los te laten. Bovendien zitten haar verhalen vol met de mooiste metaforen.

Bron: Boekennieuws

Schrijfwedstrijd Write Now!

Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud. Je kunt jouw inzending tot en met 31 maart insturen. Deze kan variëren van een verhaal tot een songtekst: alle genres zijn toegestaan, mits het de lengte voorschriften niet overschrijdt.

Allereerst worden de deelnemers uitgenodigd voor de regionale prijsuitreiking. De winnaars hiervan gaan door naar de landelijke finale in Rotterdam. De hoofdprijs bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden festival in Rotterdam. De publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers.

Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht op de website.

Bron: Write Now!

Uitgeven