Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws – week 47

Overzicht literair nieuws – week 47Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Sander Blom vervangt Mizzi van der Pluijm

Sander Blom, tot nu toe hoofdredacteur Nederlandse literatuur, is benoemd tot uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact. Hij begon als redacteur in 1987 bij Uitgeverij Bert Bakker. Daarna werkte hij achtereenvolgens bij De Bezige Bij, Contact, Prometheus en Em. Querido, om in 2008 terug te keren naar Contact.
Bron: Tzum

Woutertje Pieterse Prijs gered

Nadat voormalig sponsor Bruna afgelopen voorjaar het sponsorcontract niet verlengde, was de toekomst van de Woutertje Pieterse Prijs onzeker. Deze prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek kan in 2018 gelukkig gewoon weer uitgereikt worden. Dit dankzij de steun van De Versterking, het Lira Fonds en het Nederlands Letterenfonds.
Bron: Volkskrant

Misdaadauteur Pieter Aspe begint eigen uitgeverij

Misdaadauteur Pieter Aspe wil starten met een eigen uitgeverij. Hij wil het namelijk helemaal anders, en beter, doen. Aspe rondt deze week de gesprekken met investeerders af. Naar eigen zeggen heeft hij een goed team verzameld. Het concept is helemaal klaar, nu de uitvoering nog.
Bron: Knack

Jaarlijkse verkiezing ‘weg met dat woord’

Het Instituut voor de Nederlandse Taal is begonnen met de jaarlijkse woordverkiezing. Hierbij gaat het niet om het leukste of meest kenmerkende woord voor dat jaar. Nee, het gaat om het woord dat je liever nooit meer wil horen. Iedereen kan woorden insturen en op 7 december wordt zowel voor Vlaanderen als voor Nederland een winnaar bekendgemaakt.
Bron: Onze Taal

Uitgeven