Afbeelding

Beeld Pexels

Overzicht literair nieuws - week 45

Overzicht literair nieuws - week 45Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Querido Kinderboeken heeft onderdak gevonden bij Blossom Books

De redactie van Querido Kinderboeken heeft een nieuw thuis gevonden bij Blossom Books Utrecht. Ze blijven wel vanuit Amsterdam opereren. Querido Kinderboeken gaat voortaan verder als Uitgeverij Emanuel. Emanuel is de voornaam van de oprichter van Querido én van de vader van Myrthe Spiteri, de eigenaar en uitgeefdirecteur van Blossom Books Utrecht.

Bron: Nu.nl

Nederlandse auteurs op longlist International DUBLIN Literary Award

Door bibliotheken over de hele wereld zijn er maar liefst 150 titels genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De enige Nederlandse auteur die hem ooit won was Gerbrand Bakker. Onder andere Herman Koch en Tommy Wieringa staan dit jaar op de longlist.

Bron: Tzum

Eerste woord van het jaar is bekend

‘Fake news’ is door de Britse uitgever van woordenboeken uitgeroepen tot woord van het jaar. Het staat bekend als een van de favoriete begrippen van de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de woordenboekmakers is in vergelijking met 2016 het gebruik van ‘fake news’ toegenomen met 365 procent.

Bron: Onze Taal

Het duurste boek van Nederland

Vanaf vrijdag is het duurste boek van Nederland te koop voor maar liefst 49.034,95 euro. Er is een kleine kilo goud en een collectie parels in verwerkt. Het gaat om de Gold Edition van Het geheim van de meester. Het koffietafelboek zal verschijnen in een oplage van één exemplaar en te koop zijn via bol.com.

Bron: Volkskrant

Uitgeven