Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws - week 37

Overzicht literair nieuws - week 37

12 September 2017

Overzicht literair nieuws - week 37Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Winnaar Europese Literatuurprijs bekend

De Britse schrijver Max Porter en de Nederlandse vertaler Saskia van der Lingen hebben de Europese Literatuurprijs gewonnen voor Verdriet is het ding met veren. De roman gaat over een jong gezin in Londen waarvan de moeder plotseling is overleden. Op donderdag 2 november wordt de prijs uitgereikt op het Crossing Border Festival in Den Haag.
Bron: Nu.nl

Vertaler Hans Driessen overleden

Hans Driessen is op 6 september jl. overleden in zijn woonplaats Nijmegen. In 2011 werd hij door het Nederlands Letterenfonds nog bestempeld als 'cultureel bemiddelaar' en onderscheiden voor zijn vertalingen uit het Duits. Driessen leverde voor de boekensectie van de Volkskrant tot een paar jaar geleden regelmatig waardevolle recensies.
Bron: Tzum

Tirade komt met sciencefiction-special

Vandaag verschijnt nummer 468 van literair tijdschrift Tirade. Dit is een bijzondere aflevering, want het gehele blad is gewijd aan sciencefiction. Zes van de tien verhalen zijn geschreven door de deelnemers van de workshopweek De geschiedenis van morgen (georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en futurismebureau Monnik). Op Hebban.nl kun je t/m morgen een exemplaar van deze SF-special winnen.
Bron: Hebban.nl

Broer van John Green schrijft debuutroman

Hank Green, broer van bestsellerauteur John, heeft een maatschappijkritische roman geschreven. April May and New York Carl gaat over roem, 'fake news' en de gevolgen hiervan. Green wil met zijn boek onder andere xenofobie en de rol van het nieuws als angstzaaier ter discussie stellen. De Nederlandse vertaling van het boek zal in de zomer van 2018 verschijnen.
Bron: Tzum

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Trending Topic: John Green is terug!
- Science fiction romans voor science fiction haters
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Tags:

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!
Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!