Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws - week 36

Overzicht literair nieuws - week 36

6 September 2017

Overzicht literair nieuws - week 36Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Uitgever Theo Sontrop overleden

Onlangs is Theo Sontrop overleden, de uitgever die in de jaren '70 en '80 De Arbeiderspers tot grote hoogten tilde. Al zodra hij in 1972 directeur werd bij de uitgeverij, vond hij dat alles anders moest: niet kijken of een auteur bekend is of niet, alleen of het boek goed is. Na zijn vertrek bij De Arbeiderspers in de jaren '90, vestigde Sontrop zich op Vlieland, waar hij zijn dagen voornamelijk doorbracht met lezen.
Bron: Tzum

Kees the Boy: klassieker van Theo Thijssen vertaald

Eind augustus verscheen een Engelse vertaling van Kees de jongen, de geliefde klassieker uit 1923 van Theo Thijssen. De vertaling werd gemaakt door taalkundige en leraar Bas Voorhoeve, die zich verbaasde dat het boek nog niet in het Engels beschikbaar was. Een Engelse of Amerikaanse uitgever is nog niet gevonden, dus voorlopig verschijnt het boek als printing-on-demand-uitgave.
Bron: de Volkskrant

Bestseller Alfred Birney gaat naar Indonesië

De tolk van Java, de bestseller van Alfred Birney, zal ook gaan verschijnen in Indonesië. De vertaalrechten zijn verkocht aan uitgeverij Gramedia in Jakarta. Eerder verschenen al twee andere boeken van Birney in een Indonesische vertaling. In De tolk van Java laat de schrijver zien wat de uitwerking van de Nederlands-Indische geschiedenis was op hem en zijn band met zijn vader.
Bron: HP/De Tijd

Saskia Noort werkt aan nieuwe roman

Saskia Noort, bekend om haar thrillers, werkt nu voor het eerst aan een roman. Vrijdag lichtte ze een tipje van de sluier op. Het boek gaat 'over een vrouw die haar vaste waarden verliest door haar eigen keuze, en enorm gestraft wordt omdat ze haar eigen pad kiest'. De vrouw gaat in retraite, maar het wordt 'geen spirituele inzichten-roman'. Noort koos ervoor om het vaste format van de thriller te verlaten omdat een roman haar meer vrijheid geeft, maar merkt dat ze automatisch blijft nadenken hoe ze scènes spannender kan maken.
Bron: Nu.nl

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Overzicht literair nieuws - week 35
- Wie is wie in uitgeversland: De Arbeiderspers
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!