Overzicht literair nieuws – week 11

Schrijven Online geeft je het literaire weekoverzicht van week 11. Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van deze en afgelopen week.  

De vijfde dag – schrijfwedstrijd 

Deze schrijfwedstrijd is gebaseerd op het nieuwe boek van Frank NoëDe Vijfde Dagwat eind april verwacht wordt.  

Voor de wedstrijd moet een kort verhaal van 500 woorden geschreven worden, wat over de strijd tussen mensen en natuur vertelt. De drie winnende verhalen worden gepubliceerd in Schrijven Magazine, krijgen een boekenpakket en ontvangen 1,5 uur professionele schrijfcoaching. Een verhaal inzenden kan tot 31 maart.  

Meer informatieSchrijven Online 

Boekenweek 2016 

Deze week start op 12 maart de Boekenweek, met als thema Was Ich Noch Zu Sagen HätteHet Boekenweekgeschenk van dit jaar, Broer, werd geschreven door Esther Gerritsen. Met dit boek kun je op zondag 20 maart gratis met de trein reizen.  

Er zijn deze week ontzettend veel literaire activiteiten door het hele land, zoals een boekenweekontbijt. Verder is er voor deze Boekenweek ook weer een schrijfwedstrijd georganiseerd. De winnaars werden afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Op de eerste plaats is Mirthe van Doornik geëindigd met haar verhaal De sterren boven München.   

BronBoekenweek  

Lebowski Live 

Tien auteurs van uitgeverij Lebowski zullen vanaf nu live te volgen zijn bij De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Gedurende tien maanden zullen zij het publiek een kijkje gunnen in hun schrijfproces en mag het publiek hierop reageren. Dit gebeurt onder begeleiding van hoofdredacteur Jasper Henderson. Entree is gratis.  

BronBoekennieuws 

Nominaties Libris Literatuur Prijs 2016 

Op 7 maart werden de nominaties voor de Libris Literatuur Prijs 2016 bekend gemaakt. Dit jaar bestaat de lijst uit alleen maar Nederlandse auteurs. De jury heeft boeken gekozen die ‘blijk geven van de noodzaak geschreven te zijn en gelezen te worden.’  

De lijst:  

Alleen met de goden - Alex Boogers, Podium 

De onervarenen - Joke van Leeuwen, Querido 

Jij zegt het - Connie Palmen, Prometheus 

Muidhond - Inge Schilperoord, Podium 

De onderwaterzwemmer - P.F. Thomése, Atlas Contact  

Als de winter voorbij is - Thomas Verbogt, Nieuw Amsterdam 

Bron: Libris Prijs 

Uitgeven