Afbeelding

Schrijfopdracht

Foto: Pexels

Opdracht #312 – Het witte laken

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 312e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #312 - Het witte laken

Door Frank Noë

We organiseren bij Schrijven Online vaak schrijfwedstrijden in samenwerking met anderen en er komt bij de voorbereiding altijd een moment waarop ik zeg: ‘Laten we het simpel houden. De beste schrijfopdrachten zijn extreem simpel. Geef de schrijvers de vrijheid.’ Dat gaan we bij deze wekelijkse schrijfopdracht ook doen.

De opdracht van deze week is: schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden waarin een wit laken voorkomt. Alle genres zijn toegestaan. Verras ons!

Kijk ook zeker bij de andere verhalen van deze weekopdracht en verbaas je hoe verschillend schrijvers het witte laken gebruiken.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.