Afbeelding

Schrijversvakschool

Foto: Schrijversvakschool

Ook Schrijversvakschool gaat online les geven

De Schrijversvakschool, een vierjarige deeltijdopleiding en cursusaanbieder voor aspirant-schrijvers, gaat ook online lessen geven. Vanwege het coronavirus geeft de Schrijversvakschool de voorjaarscursussen digitaal, in ieder geval tot 1 juni.  


Via een online platform waarop de docenten opdrachten geven en cursisten hun werk kunnen uploaden, kan iedereen de stukken lezen. De feedback wordt gegeven in een videogesprek met de groep, op dezelfde tijden als de oorspronkelijke lessen stonden gepland. Via chatkanaal Slack en videoprogramma Zoom houdt iedereen contact én de programma's zijn makkelijk toegankelijk. 

De Schrijversvakschool

Ken je de Schrijversvakschool niet? De school in Amsterdam biedt een vierjarige deeltijdopleiding voor aspirant-schrijvers. Het programma omvat vijf genres: proza, poëzie, toneel, scenario en essay. Daarnaast zijn er schrijftraining, waarin uiteenlopende aspecten van de schrijfkunst worden beoefend. Mocht je vier jaar te veel vinden, of maar één genre willen leren, dan zijn er cursussen proza, roman, poëzie, toneel, scenario, essay en jeugdliteratuur. Talenten zoals Gilles van der Loo, Niña Weijers en Anne Eekhout volgden de vierjarige opleiding. 

Begeleiding

Maar een schrijver leert toch door veel te lezen en zelf op zijn of haar zolderkamer te schrijven? Dat is een optie, maar als er sprake is van schrijftalent dan kan het zich onder begeleiding van professionele schrijvers veel sneller ontwikkelen. Alleen op de zolderkamer schrijven is een mogelijke weg, maar dat gaat waarschijnlijk gepaard met veel omwegen en dwaalsporen. 

Nieuwsgierig geworden? Helaas is de open dag van 4 april geannuleerd, maar de Schrijversvakschool streeft ernaar om deze in juni in te halen, of op een andere manier voorlichting te geven over het aanbod. Direct meer informatie? Kijk dan op de website