Afbeelding

Stichting Praemium Erasmianum, ZesZinnenZelfportret

Omschrijf jezelf in zes zinnen

Doe mee met de schrijfwedstrijd ZesZinnenZelfportretOmdat de Erasmusprijs dit jaar gewonnen is door de Britse auteur A.S. Byatt, organiseert de Stichting Praemium Erasmianum een schrijfwedstrijd. De opdracht is geen makkelijke: omschrijf jezelf in zes zinnen. De wedstrijd loopt van 1 t/m 30 september 2016.

ZesZinnenZelfportret

Wie kent niet Ernest Hemingways beroemde Six Word Story? Het kortste verhaal dat ooit geschreven werd, bestaande uit maar zes woorden: “For sale: baby shoes. Never worn.”

De schrijfwedstrijd ZesZinnenZelfportret is op dit verhaal gebaseerd. De organisatie vraagt schrijvers in niet meer dan zes zinnen en een maximum van 60 woorden een autobiografie te schrijven. Een behoorlijk pittige uitdaging!

De jury van de wedstrijd bestaat uit Nelleke Noordervliet, Désanne van Brederode en Shanti van Dam. De wedstrijd zelf loopt van 1 t/m 30 september, waarna deze jury drie winnaars zal kiezen. De eerste prijs bestaat uit €300,- en een Lunch & Learn met Nelleke Noordervliet. De tweede prijs is €200,- en een abonnement op de Nederlandse Boekengids. De derde prijs is €100,- en een boekenpakket van A.S. Byatt.

Erasmusprijs 2016

De Erasmusprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen en de kunsten. Dit jaar gaat de prijs naar de Britse auteur A.S. Byatt voor haar werk op het gebied van Life Writing.

Life Writing is een actueel genre binnen de literatuur dat historische romans, biografieën en autobiografieën betreft. Byatt ontving wereldwijd prijzen voor haar werken, waaronder de Booker Prize in 1990 voor haar boek Possession.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik hier voor meer informatie en deelname. 

Uitgeven

Techniek