Afbeelding

Synopsis schrijven en waarom is symboliek populair?

Foto: Pexels

Nu op het forum: het schrijven van een synopsis en waarom is symboliek populair?

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Heel leerzaam dus! Wat speelt er zich nu af?


Waarom is symboliek populair in literaire romans ondanks dat het onrealistisch is?

Het gebruik van symboliek: de een smult ervan, de ander vindt het niets. Dit forumlid valt in de laatste categorie. ‘De aanleiding is vooral dat ik geen symbolen in mijn eigen leven herken. Dus waarom zouden romans, indien er gestreefd wordt naar een bepaald niveau van realisme, er gebruik van maken?’ Ga naar het forum om de hele discussie te lezen. 

Synopsis schrijven

Wanneer je je manuscript naar een uitgeverij stuurt, vragen ze vaak om een synopsis. Hoe schrijf je het? Wat vertel je wel, wat vertel je niet? Schrijf je de synopsis in chronologische volgorde of juist niet? Deze forumgebruiker vraagt om tips. Kijk hier om mee te praten!

Schrijfgroep voor kinderboeken in Haarlem

Ben je een vrouw en schrijf je kinderboeken of young adult? Woon je ook nog eens in de omgeving Haarlem? Dan heb je misschien je nieuwe match gevonden, want een lid is op zoek naar vrouwen voor een schrijfgroep. Zo’n groep is erg nuttig om je gefocust te houden op het schrijven en je te voorzien van feedback. Interesse? Kijk dan hier. 

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback krijgen op je werk? Elke week bedenkt een schrijfcoach een leuke opdracht waar jij mee aan de slag kan. Na het schrijven, kan je het verhaal op het forum posten en krijg je feedback van de coach. Deze week neemt onze eigen hoofdredacteur Frank Noë jullie verhalen onder handen. Schrijf je mee?
 

Techniek