Nog snel een gedicht schrijven bij je sinterklaascadeau? Probeer Coolblue’s Chat G-Piet

Als schrijver schrijf je toch het mooiste en origineelste sinterklaasgedicht? Of… toch niet. Heb je inspiratie te kort of ben je in tijdnood? Daar heeft Coolblue iets op bedacht. Het bedrijf introduceert Chat G-Piet! Hoe werkt het, en wat voor niveau kan je verwachten van de AI?

Hoe werkt het?

Coolblue heeft AI geïntegreerd op hun website (het werkt niet in de app), waarmee je hulp krijgt bij het maken van een sinterklaasgedicht. Je kiest een cadeau uit, laat weten voor wie het is, inclusief eigenschappen van de ontvanger, en Chat G-Piet schrijft gratis een gedichtje voor je.

Voorbeeld gedicht

De eigenschappen die je opgeeft, zorgen voor een wat persoonlijker gedicht. Zoals een gedicht voor Brian die graag een navigatiesysteem wil, omdat hij slecht is in navigeren. Hij kan wel goed shoppen. Dan krijg je zo’n gedicht:

Wat ben jij toch een ster in mooie dingen shoppen
Maar qua autorijden moet jij ’t nog ver schoppen
Want voordat je jouw shoppingbudget kan besteden
Ben je al 3 keer de verkeerde kant op gereden

En na een dagje je auto te hebben volgeladen
Kan je de terugreis ook al raden
Met dit cadeau ben je nooit meer de weg kwijt
En heb je voor winkelen nog meer tijd

Voor- en nadelen

Natuurlijk heb je in een handomdraai een gedicht klaarliggen, wat heel fijn is wanneer je in tijdnood zit of simpelweg geen inspiratie hebt. En met het opgeven van eigenschappen wordt het gedicht ook een stuk persoonlijker gemaakt. Het is namelijk al een stuk creatiever dan de dichthulp van de Bruna, die vorig jaar populair was. Toch krijg je maar twee alinea’s, dus als iedereen in jouw familie graag een A4’tje volschrijft, dan zul je toch zelf aan de bak moeten.

Wil je toch zelf een gedicht schrijven? Dan hebben we 5 schrijftips voor een geweldig sinterklaasgedicht!