Nieuwe digitale manieren van publiceren

Nieuwe digitale manieren van publicerenOp 8 mei publiceerde Literairwerk.nl met Breekpunt een nieuw soort publicatie: een digitale special rondom één verhaal of gedicht van een auteur, verrijkt en verdiept met multimediale content.

Het doel van het nieuwe genre is een literair werk van extra context te voorzien. Door het werk in een breder perspectief en een ander licht te plaatsen, vraagt het aandacht voor de extra betekenislagen die te ontdekken vallen in een literaire tekst. Op die wijze wordt inzichtelijk hoeveel rijker een tekst kan zijn dan bij een oppervlakkige lezing lijkt en ontstaat er inzicht in de werking van literaire teksten.

Breekpunt

De eerste editie van  is gemaakt rondom het verhaal Breekpunt van Amies en bevat behalve de tekstversie van het verhaal ook een audioversie, een creatieve interpretatie in video, een interview met de schrijver en een tekstanalyse.

De productie van de tweede uitgave van Expeditie [werk] is in volle gang en zal in de loop van 2014 op het platform verschijnen.

Over Literairwerk.nl

Literairwerk.nl biedt een internetcommunity en brengt het beste werk dat daaruit voortkomt uit in de vorm van e-tijdschriften, e-books, gebonden boeken en digitale specials. Het richt zich op ongepubliceerde Nederlandstalige literaire verhalen en gedichten.

Do's en don'ts van debuteren

Digitaal publiceren, hoe doe je dat nou eigenlijk? In het komende nummer van Schrijven Magazine helpen we je op weg met do's en don'ts van debuteren met een e-boek. Wil je dit nummer thuis ontvangen? Neem dan vóór dinsdag 27 mei 16.00 u. een abonnement.

Bron

www.literairwerk.nl

Uitgeven