Nieuw literair tijdschrift en Overamstel Uitgevers groeit

Breng jezelf op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week!


Nieuw papieren literair tijdschrift

Wil je je verhalen insturen naar een literair tijdschrift? Nederland is binnenkort weer een titel rijker! Het online platform Elders Literair wordt ook een papieren tijdschrift. In november zal het eerste nummer verschijnen, al zal dit nog een nulnummer zijn.

Lees ook: Bekend schrijver worden? Stuur je verhaal naar een van deze 10 literaire tijdschriften

Bron: Tzum.info

Overamstel Uitgevers is aan het uitbreiden

Na het nieuws dat Murrow, een uitgeverij onder leiding van Casper Luckerhof, aan de bestaande uitgeverijen van Overamstel uitgevers wordt toegevoegd, komt het nieuws naar buiten dat uitgeverij Rainbow volgt. De uitgeverij, opgericht in de jaren 80 en gespecialiseerd in het uitgeven van pockets, zal blijven werken zoals ze de afgelopen jaren deden. Dat vertelt uitgever Daniëlle Vermeulen in een persbericht. “Commercieel gezien verwacht ik wel een volgende stap te kunnen maken met behulp van het team van Overamstel.”

Met deze toevoegingen bestaat Overamstel uitgevers uit negen uitgeverijen: Carrera Culinair, Hollands Diep, Horizon, Inside, Lebowski, Moon, Murrow, Rainbow en The House of Books. Daarmee geven ze veel genres uit: van literatuur, thrillers en kinderboeken tot culinair, sport en journalistiek.

Bron: Tzum.info

Dit is het succes van Heartstopper van Alice Oseman

De Heartstopper-boeken van Alice Oseman zijn een succes onder jongeren, al helemaal na het uitkomen van de Netflix-verfilming, waardoor het eerste deel 4 weken lang in de Bestseller 60 stond. De serie volgt Nick en Charlie, die bij elkaar in de klas komen en verliefd op elkaar worden. Trouw nam het succes onder de loep. Susanne Diependaal, uitgever bij Van Goor (die de reeks uitbrengt), zegt erover tegen de krant: “Er komen best zware onderwerpen aan bod, maar niet op een deprimerende manier. Dankzij de snelle dialogen en de humor blijft het positief, hoopvol en draaglijk.” Ook is feelgood van groot belang voor de jongeren. “Schrijfster Alice Oseman treft precies de juiste toon: schattig en awkward. De makers van de Netflix-serie sluiten daar goed bij aan. Diversiteit en inclusiviteit staan voorop, iedereen mag er zijn op de school van Charlie en Nick. Als kijker zou je zó een weekje willen meelopen.”

Bron: Trouw

Uitgeven