Afbeelding

Neil Gaiman, Margaret Atwood en Brandon Sanderson geven schrijftips

Foto's: Kyle Cassidy, Vanwaffle en Niccolò Caranti (Wikipedia)

Neil Gaiman, Margaret Atwood en Brandon Sanderson geven schrijftips

Beter leren schrijven is een heel proces. Gelukkig hebben we genoeg voorbeelden om van te leren. Zo kreeg je al schrijftips uit het binnenland en van bekende thrillerauteurs. We trekken verder over de grenzen! Neil Gaiman, Margaret Atwood en Brandon Sanderson geven schrijftips. 


Neil Gaiman geeft schrijftips over creatief schrijven

Neil Gaiman is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij schreef American Gods, waar hij de Hugo Awards mee won, en samen met Terry Pratchett bracht hij Good Omens uit. In dit interview praat hij met het publiek over het schrijversschap.

Margaret Atwood geeft top 5 schrijftips

We kennen Atwood het beste van haar boek The Handmaid’s Tale, een dystopische roman waar vrouwen worden ingedeeld naar vruchtbaarheid en status. Wellicht ken je ook de serie die gebaseerd is op het boek en het vervolg The Testaments. In een interview met National Centre for Writing praat ze over de zware onderwerpen waarover ze schrijft en geeft ze 5 tips aan nieuwe schrijvers. 

Brandon Sanderson over introducties

Fantasyschrijver Brandon Sanderson, bekend van de Mistborn-trilogie en het afschrijven van de Wheel of Time-serie van Robert Jordan, geeft ook schrijflessen. In deze les vertelt hij over introducties van een verhaal. Hoe lang is te lang? 

Techniek