Afbeelding

NaNoWriMo badge

-

NaNoWriMo 2019 gaat van start in november

Op 1 november begint de National Novel Writing Month (NaNoWriMo) weer! In deze maand word jij als schrijver uitgedaagd om een boek van 50,000 woorden te schrijven.

Op Schrijven Online zullen we je de hele maand november helpen en aanmoedigen met tips om deze grote uitdaging tot een goed einde te brengen. Ook op het forum kun je terecht om je ervaringen te delen. Schrijven doe je tenslotte samen! Om lid te worden van het forum kun je een account aanmaken en je inschrijven op Nanowrimo.org. 

Uitdaging

De bedoeling is om binnen een maand een roman van 50,000 woorden te schrijven, waarbij je zelf mag bedenken waarover het boek gaat, wat het genre is en hoe je te werk zal gaan. Mocht je het boek na 30 dagen nog niet af hebben, dan is dit prima, maar de regel is wel dat je iets substantieels moet hebben. Het doel van de uitdaging is om deelnemers creatieve doelen te laten stellen en te prikkelen voor de schrijfwereld. 

Tijdens de NaNoWriMo-maand vinden er verschillende activiteiten plaats voor de deelnemers waaronder: een kickoff en verschillende schrijfsessies door heel Nederland. 

Prijzen

De NaNoWriMo kent geen prijs, de uitdaging gaat puur om persoonlijke doelen en plezier. Iedere deelnemer die de 50,000 woorden haalt wordt als winnaar verklaard op de NaNoWriMo-website. Op de website kun je dit laten verifiëren en een online certificaat ontvangen. Er zullen geen maatregelen worden genomen tegen valsspelen. Het is immers een uitdaging die je voor jezelf doet!  

Om schrijvers op weg te helpen zijn er verschillende tips en tricks opgesteld voor het schrijven van een NaNoWriMo-waardig boek. Je kunt de tips vinden op Blog.reedsy.com

Aan alle deelnemers, succes!