Afbeelding

Zeven zussen cover

Covers: Xander Uitgevers

Lucinda Riley’s zoon schrijft 8e deel van de Zeven Zussen en filmmaker Dick Maas vertelt over zijn schrijfavontuur

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Het laatste deel van De Zeven Zussen komt er toch

Na het overlijden van Lucinda Riley een aantal weken geleden, speelde de vraag of het laatste deel van de Zeven Zussen-serie ooit nog uit zou komen. Xander Uitgevers heeft bekend gemaakt dat het achtste deel er toch komt. Het boek wordt afgeschreven door Riley’s zoon Harry Whittaker. Xander Uitgevers schreef: “Voor haar dood vorige maand, heeft Lucinda een aantal belangrijke passages geschreven, en daarnaast heeft ze gedetailleerde aantekeningen over het verhaal gemaakt. Het was haar uitdrukkelijke wens dat haar oudste zoon Harry de serie zou voltooien, mocht het ergst denkbare gebeuren.” 

Atlas – Het verhaal van Pa Salt zal in het voorjaar van 2023 gepubliceerd worden. 

Bron: Tzum.info

Radna Fabias vertaalt de gedichten van Nobelprijswinnaar Louise Glück

In september verschijnt al de eerste poëziebundel van Nobelprijswinnaar Louise Glück, vertaald door Radna Fabias. Dit is een oudere bundel van Glück uit 2006 genaamd Averno. In december volgt de bundel Winterrecepten van het collectief, die nieuwe poëzie bevat. 

Uitgeverij Arbeiderspers zegt over Winterrecepten van het collectief: “Deze bundel omvat een heel leven: de ondoorgrondelijke voor- en nadelen van ouderdom, de babbelende prinsesjes op de achterbank, een achtergelaten paspoort, de ingrediënten van een voedzame wintersandwich, de dood van een zus, de vrolijke aanwezigheid van de zon, wier helderheid meetbaar is dankzij het duister dat zij verlicht.”

Bron: Tzum.info

Auteur Esther Verhoef is tegenwoordig ‘minder een workaholic’

In een interview met het AD vertelt auteur Esther Verhoef over de druk die ze zichzelf lange tijd oplegde. "Er is een tijd geweest waarin ik twee boeken per jaar schreef en ook nog een wekelijkse column had", aldus de 52-jarige Verhoef. Nu doet ze één of zelfs twee jaar over het schrijven van een boek. Desondanks is rust nemen nog steeds moeilijk, vertelt ze. "Ik duik meestal van het ene in het andere schrijfproces. Daar zit hooguit een week tussen. Ik ken ook geen weekends. Af en toe werk ik een halve nacht door. Wat ik in de flow schrijf, zijn vaak de beste scènes."

Bron: Nu.nl

Dick Maas brengt boek uit, maar vindt films maken makkelijker

Sinds kort is het eerste boek van filmmaker Dick Maas uit: Amsterdamned - De naakte getuige (gebaseerd op zijn succesvolle film). Toch vertelt hij aan NU.nl dat hij het maken van een film makkelijker vindt dan het schrijven van een boek. Maas: "In een filmscript kan ik schrijven dat iemand over straat loopt, terwijl je in een boek ook iemands innerlijke beleving moet meenemen, de omgeving moet beschrijven. Ik vind het makkelijker om iets op beeld te laten zien.” Er zijn plannen voor nog minstens twee vervolgdelen.

Het hele interview lezen? 

Bron: Nu.nl

Uitgeven