Lale Gül werkt aan tweede roman en waarom voeren kinderboekenschrijvers actie?

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Kinderboekenschrijvers willen geld voor uitleningen via de schoolbibliotheek

Schrijvers van kinderboeken zijn een actie gestart onder de naam ‘neem de regie’, waarmee ze zich wenden tot minister Van Engelshoven. De boeken van de auteurs worden namelijk vaak uitgeleend via schoolbibliotheken, maar de schrijvers krijgen hier geen geld voor in tegenstelling tot uitleningen bij de gewone bibliotheek. Selma Noort, Hans Hagen en Aby Hartog lieten van zich horen op sociale media. 

Ted van Lieshout reageerde in een video: 

Bron: Tzum.info

Gerbrand Bakker schrijft na twaalf jaar weer een roman (en jij kan de cover ontwerpen)

Het is alweer jaren geleden dat De omweg, de laatste roman van Gerbrand Bakker, verscheen. Op het moment is hij echter bezig aan een nieuwe roman met de titel De kapperszoon. Het boek komt uit in 2022. Uitgever Cossee heeft ook een wedstrijd geopend waarbij mensen een ontwerp voor de omslag kunnen maken. 

Bron: Tzum.info

Lale Gül werkt aan boek over nasleep van debuutroman

Lale Gül, schrijver van de debuutroman Ik ga leven, is bezig met schrijven van haar tweede boek. Het zal gaan over de ‘nare nasleep’ van het uitbrengen van haar eerste boek, zo meldt Gül in haar column in Het Parool. Eerder liet ze weten dat ze een tweede boek niet zag zitten na de ophef rond de roman over haar jeugd in een conservatief moslimgezin. Gül schrijft in haar column: "Ik kreeg de meest macabere doodsbedreigingen, foto's van vuurwapens, filmpjes van IS-strijders, berichten als 'We zijn overal in Amsterdam actief', om maar te zwijgen van de kankersletberichten die me links en rechts om de oren vlogen." Maar het boek werd een bestseller en er komt nu toch een tweede roman.

Bron: NU.nl

Bert Kuizenga schrijft biografie over André van Duin

André van Duin presenteert in oktober, vlak voor zijn 75e verjaardag, zijn geautoriseerde biografie Gewoon André. Presentator Bert Kuizenga schrijft het boek met behulp van Van Duin zelf, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en collega’s.  

Bron: NU.nl 

Uitgeven