Afbeelding

Man leest krant voor de winkel

Foto: furkanfdemir via Pexels

Boekenweekgeschenk wordt verfilmd en waar gaat de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld over?

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Marieke Lucas Rijneveld werkt aan nieuwe roman

Op Facebook laat Marieke Lucas Rijneveld weten dat ze werkt aan haar volgende roman. Op de foto is ze te zien achter haar laptop met een capuchon in de vorm van een vogel over haar hoofd getrokken. De roman gaat over vogels, laat Rijneveld weten. 

Bron: Facebook

Boekenweekgeschenk ‘Wat wij zagen’ wordt verfilmd

De filmrechten van het boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets, is verkocht aan een Brits productiebedrijf. Eigenaar Nicola Shindler werkte eerder aan de series It’s a Sin en The Stranger. Het verhaal van Bervoets gaat over de gevolgen van het werk van een content moderator die werkzaam is bij een platform dat vergelijkbaar is met Facebook. Eerder werden de vertaalrechten verkocht aan zeven landen. 

Bron: NU.nl

Ook interessant: Auteur Hanna Bervoets geeft haar 7 beste schrijftips

Zilveren Griffel en -Penseel uitgereikt 

Elf kinderboeken zijn bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. Acht boeken vielen in de prijzen met een Zilveren Penseel, de prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken. Edward van de Vendel viel twee keer in de prijzen voor een Zilveren Griffel en ook Schrijven Magazine columnist Jowi Schmitz won in de categorie 6-9 jaar. Wil je alle winnaars op een rij zien? Kijk dan hier. 

Verder opvallend: auteur Charlotte Dematons weigerde de Vlag en Wimpel-prijs, een eervolle vermelding. Dematons ziet de vermelding als een aanmoedigingsprijs, eerder passend voor een veelbelovende nieuwkomer in het vak. Tegen Tzum.info zegt ze: “Ik ben 63 jaar, al lang werkzaam in dit vak, en heb volop aandacht voor Alfabet gekregen, het boek is veelvuldig verkocht en dat ervaar ik ook als een vorm van erkenning. Het is uiteraard een eer om een Vlag en Wimpel toegekend te mogen krijgen, maar aanvaarden wil ik ’m niet. In mijn beleving zou dat onjuist zijn.”

De Zilveren-prijswinnaars maken kans om de Gouden Griffel of Gouden Penseel te winnen. 

Bron: CPNB, Tzum.info

Arnon Grunberg stopt als columnist bij de VPRO-gids

‘Einde van een tijdperk’ is de titel van de laatste bijdrage die Arnon Grunberg voor de VPRO-gids schreef. Onder de naam Yasha schreef Grunberg 27 jaar voor de gids. De laatste column gaat over de hoofdredacteur die hem aannam, namelijk Boudewijn Paans. Lees de laatste column hier. 

Bron: Tzum.info 
 

Uitgeven